Geschiedenis

De initiatiefnemers van de Oldenzaalse Big Fun Showband komen uit een Ootmarsumse blaaskapel. Omstreeks april 1998 zijn Paul Golbach, Regan Hulsink, Huub Kamphuis, Ronald Niehoff, Erwin Nijhof, Marco Pikkemaat en Gert Stevelink gestart met het werven van leden voor de nieuwe band. Eind mei 1998 volgde al een kennismakingsavond met alle geïnteresseerde muzikanten.

Daarnaast werd met de opgedane ervaring uit de blaaskapel een plan en een doelstelling voor de nieuw op te richten vereniging uitgewerkt.

Al snel was een basisbezetting aanwezig zodat kon worden gestart met repeteren. De eerste maanden werd o.a. uitgetrokken om een keuze te maken tussen verschillende dirigenten; Bart Bijleveld uit Enschede kwam hier als beste uit de bus. Vanaf eind september 1998 kon worden gestart met het instuderen van een avondvullend repertoire.

Inmiddels was ook een bestuur gekozen en in samenspraak met notariskantoor Vrielink zijn statuten en een huishoudelijk reglement opgesteld. Op 15 oktober 1998 werd de inschrijving bij de KvK en daarmee de oprichting van de vereniging een feit.

Op 17 december 1998 heeft The Big Fun Showband het eerste optreden verzorgd op een bedrijfsfeest bij Holec in Hengelo.